Seuran tuoreen osa-aikaisen kehittämispäällikön Minna Aallon esittely

Seuran tuoreen osa-aikaisen kehittämispäällikön Minna Aallon esittely

Hallitus toivottaa lämpimästi tervetulleeksi seuraan juuri osa-aikaisena kehittämispäällikkönä aloittaneen Minna Aallon ja haluaa esitellä hänet jäsenistölle, vaikka monelle jäsenelle Minna on varmasti jo entuudestaankin tuttu

 

Kuka on Minna Aalto, mitä haluat kertoa itsestäsi?

Olen vuonna 1965 syntynyt olympiapurjehtija vuosilta 1996 ja 2000 Mistral -purjelautaluokassa sekä olympiavalmentaja 2008 Laser radial -luokassa. Purjehdin MM-tasolla ensimmäisen kerran optimistijollassa vuonna 1980.

 Koulutukseltani olen luokanopettaja/kasvatustieteen maisteri 1990, ammattivalmentaja 2003 sekä liikuntatieteiden maisteri 2016. Pääosa työurastani on kulunut purjehdusvalmennuksen parissa, mutta olen toiminut myös opettajana viisi vuotta sekä kolme vuotta urheiluluokkatoiminnan koordinaattorina urheiluyläkoulussa. Olen erittäin iloinen, että voin palata oman lajini purjehduksen pariin.

 Minulla oli pahoja terveysongelmia vuonna 2011, kun sairastuin laajaan aivoinfarktiin ja toispuolihalvaukseen. Kuntoutin itseäni opiskelemalla toisen maisterin tutkinnon tavoitteenani työllistyä urheilun johto- ja hallintotehtäviin. Pääaineeni Liikunnalla oli liikunnan yhteiskuntatieteet.  Sairastumisesta minulle jäi fatiikkia eli jaksamisongelmaa ja siksi minulle sopii osa-aikainen työskentely urheiluseurassa pienellä viikkotuntimäärällä.

 

Mitä työtehtäväsi kehittämispäällikkönä pitää sisällään? Missä työskentelet ja miten sinut tavoittaa, missä sinua voi nähdä?

Kehittämispäällikön työnkuva on erittäin monipuolinen ja siihen kuuluvat mm. strategian luominen yhdessä kehittämistiimin kanssa, seuratukihanke sekä tähtiseura auditointiprosessi sekä seuran juniori- ja purjelautatoiminnan kehittäminen.

 Minut tavoittaa seuran asioissa parhaiten puhelimitse tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-13. Sähköposteihin vastaan työaikani puitteissa mahdollisimman pian. Työaikani on 10 h /viikko. Tällä hetkellä työskentelen kotitoimistolla Turussa.

Minut voi nähdä myös Lammasluodossa ja Väskin aukolla niin talkoissa kuin erilaisissa purjehdus- ja purjelautatapahtumissa. Lisäksi olen mukana vasta perustetussa NPS:n purjelautailijoiden pilatesryhmässä, joka kokoontuu kerran viikossa.

 

Millaiseksi purjehdusseuraksi NPS voisi mielestäsi parhaimmillaan kehittyä?

NPS voi jatkossa olla erittäin aktiivinen toimija purjehduksessa monipuolisesti sekä alueellinen veturi niin juniori- ja purjelautatoiminnoissa kuin kölivenekilpapurjehduksen puolella.

NPS tekee hyvää yhteistyötä oman alueen juniori- ja köliveneseurojen sekä koko Suomen purjelautaseurojen kanssa. Heti kun pandemiatilanne rauhoittuu, niin voimme aloittaa myös kansainvälisen yhteistyön. Minulla on olemassa valmiiksi luodut yhteydet mm. espanjalaiseen purjehdusyhteisöön.

 

Mitkä ovat mielestäsi seuran kehittymisen suurimmat haasteet ja ongelmat? Mitä positiivista näet seurassa?

Nykyinen pandemiatilanne on iso haaste kaikelle urheiluseuratoiminnalle. NPS:lle iso haaste on saada arvostusta ja hyväksyntää ja mm. taloudellista tukea niin Naantalin kaupungilta kuin yhteistyökumppaneilta. Purjehdusseurassa on aina haasteena pitää niin retkiveneilijät kuin kilpapurjehtijat tyytyväisinä.

 Seuralla on pitkät ja hienot perinteet ja tämän lisäksi nykyisin on iso joukko aktiivisia vapaaehtoisia seuratoimijoita. Seurassa on avoin, rakentava ja toisia kunnioittava ilmapiiri. Aktiivisina seuratoimijoina on myös nuoria, mikä on erittäin hieno ja arvokas asia seuran tulevaisuutta ajatellen.

 

Millä keinoin näet, että lapset ja nuoret voitaisiin saada nykyistä isommalla joukolla purjehduslajin harrastajiksi?

Kouluyhteistyön avulla sekä aktiivisesti markkinoimalla jolla- ja purjelautakursseja lapsille ja nuorille. Tavoitteena on, että harrastaminen NPS:ssä olisi kohtuuhintaista, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi olla toiminnassa mukana.

 

Miten retkiveneilijöiden osallisuutta seurassa voitaisiin kehittää? 

Retkiveneilijöillä on oma edustaja kehittämistiimissä ja yhdessä hänen kanssaan rupeamme miettimään tätä asiaa. Toiveissa olisi saaritukikohta, jonka laituri olisi suojassa kovilta tuulilta.

 

NPS:lla on uusi kehittämistiimi. Mitä se tekee ja keitä siinä on mukana?

Kehittämistiimin ensimmäisenä isona tehtävänä on yhdessä kanssani kirkastaa seuran arvot, visio ja missio sen pohjalta, mitä strategiapäivässä keskusteltiin ja ryhmissä yhdessä pohdittiin. Nimensä mukaisesti kehittämistiimin tehtävänä on kehittää seuran toimintoja kohti tulevaisuutta. Tähtiseura auditoinnin käynnistäminen on kehittämistiimin yksi iso tehtävä vuosina 2021-2022. 

Kehittämistiimi perustettiin lauantaina 21.11.2020 strategiapäivän aikana ja siihen kuuluvat:  Elsa Lumme, Salla-Riikka Saarinen, Pessi Salmela, Olli Ranta, Erkki Schmidt, Jukka Ahokas, Iiro Viljanen ja lisäksi minä koollekutsujana.

 

Paljon kiitoksia Minna haastattelusta ja tervetuloa porukkaan mukaan! Minnan tavoittaa puhelimitse tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-13 puh. 040 5221701 ja sähköpostitse minna.aalto@nps.fi

Minna Aalto