Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen

Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen

Sunnuntaina junioripurjehtijat saivat nauttia lempeästä 3-6 m/s länsituulesta. Aurinko paistoi, lämpöä oli +15 ja purjehtijoiden ilmeissä näki helpotuksen lauantain kovatuulisen päivän jälkeen. Päivän lähtöjä aikaistettiin tunnilla, jotta kaikki suunnitellut päivän neljä lähtöä saataisiin ajettua. Toisen ja kolmannen lähdön välille oli suunniteltu tunnin tauko, jossa vanhempien ja valmentajien oli mahdollisuus opastaa lapsiaan päivän viimeisiin ja ratkaiseviin lähtöihin.

Kilpailusta tulisi erittäin jännittävä. Fleetissä oli hyviä kilpapareja, jotka taistelivat omasta sijoituksestaan kokonaiskilpailussa. Päivään lähdettiin NPS:n Elmeri Kurjen kahden pisteen johdolla, mutta ASS:n kokenut Ida Björkqvist pystyi haastamaan Elmerin päivän kahdessa ensimmäisessä lähdössä säilyttäen kahden pisteen taka-ajoasetelman. Lounastauon jälkeen Elmerin tavoite oli selvä, yksi lähtövoitto riittäisi kilpailun kokonaisvoittoon.

Päivän kolmas lähtö oli tiukkaa vääntöä kärjen tuntumassa. Kärkikahinoihin pääsi mukaan myös Elmeri Aalto haastaen Kurjen Elmeriä ensimmäisen kierroksen ajan. Ida oli kuitenkin lähdön selvä ykkönen ja kiri kokonaispisteissä pisteen päähän Elmeristä. Päivän ja kilpailun viimeinen lähtö tulisi ratkaisemaan kilpailun voiton Idan ja Elmerin välillä.

Parivaljakko Ida ja Elmeri starttasivat linjalta rinnakkain, selvästi toisiaan tarkkaillen. Ensimmäinen kierros mentiin Idan johdolla, mutta Elmeri seurasi kahden veneenmitan perässä. Toisenkierroksen ylämerkillä Elmeri oli siirtynyt johtoon Iida heti kannoillaan. Viimeinen alamerkki kierrettiin Elmerin johdolla, mutta Ida oli edelleen iskuetäisyydellä. Elmeri valitsi alamerkin jälkeen käännöksen ja vasemman laidan, kun Ida jatkoi vielä hetken oikealle ennen käännöstä. Elmeri teki vielä maalia lähestyvän vendan ja lopulta molemmat lähestyivät maalia paarpuurin halssilla. Idan kokemus ja onnistunut reitin valinta veivät hänet puolen veneen mitalla lähtövoittoon ja näin myös kokonaiskilpailun voittoon. Kilpailu ei olisi voinut päättyä tämän huikeammin… Huhu. Muidenkin purjehtijoiden kohdalla nähtiin huimia suorituksia, onnistumisia ja oppimisen paikkoja.

Tämä kilpailu oli tärkeä niin seuran junioreille, kuin seuran juniorityöllekin. Kiitokset kaikille jotka olivat mahdollistamassa tämän kilpailun ja onnittelut vielä kaikille kilpailuun osallistuneille! Tästä on hyvä jatkaa juniorityötä! 🙂  Tulokset

NPS:n JunnuTiimiläisiä vasemmalta: Elmeri Kurki, Lotta Saukkola, Elmeri Aalto, Iida Lumme ja Samuel Nurmi, kuvasta puuttuvat Ville Kurppa ja Elias Laine.