Katsastus

 

Katsastajat

Yhteyshenkilö: Jarmo Holm, etunimi.sukunimi@nps.fi

Yleistä katsastuksesta

Veneitä katsastetaan touko- ja kesäkuun aikana Naantalin kaupungin venepaikoilla, Lammasluodossa sekä Merimaskussa ja Raisiossa pääsääntöisesti torstaisin virallisesti viikosta 17 alkaen. Veneiden runkokatsastuksia suoritetaan niiden ollessa vielä talvisäilytyksessä.

Veneiden katsastustoiminta on katsastajien taholta pyyteetöntä ja ilmaista työtä yhteisen harrastuksen eteen. Tavoitteenamme on turvallinen veneily ja asiantuntevat veneiden omistajat asianmukaisesti varustetuissa veneissä, tästähän katsastusalennus tulee.

Jokainen veneen omistaja on velvollinen hoitamaan veneensä vuosikatsastuksen 30.6. mennessä. Yhdistyksen sääntöjen mukaan venerekisteriin kuuluvat veneet, jotka on vuosittain katsastettu ja joista rekisterimaksu on suoritettu.

Jäsenen hankkiessa uuden veneen, sille pitää tehdä peruskatsastus ennen veneen vesillelaskua. Tämä peruskatsastus uusitaan aina viiden vuoden välein.

Katsastajat pitävät kirjaa katsastamistaan veneistä ja nämä katsastuslistat pitää toimittaa 31.8. mennessä katsastustoiminnasta vastaavalle henkilölle.

Naantalin Purjehdusseura ja sen katsastajat noudattavat liittojen ohjeita ja määräyksiä.

Mikäli veneen rakenteisiin on tehty oleellisia muutoksia, on omistajan esitettävä niistä rakenneselvitys.

Rekisteröintimaksut

NPS lähettää jokaiselle veneen omistajalle vuosikokouksen vahvistaman rekisterimaksun edellisen vuoden tietojen perusteella. Maksu pitää suorittaa eräpäivään mennessä. Mikäli vene on myyty, eikä tilalle ole hankittu uutta venettä, ei maksuvelvoitetta ole. Tällöin tulee ilmoittaa veneen myynnistä seuran sihteerille.

Toisen seuran veneen katsastus

Mikäli NPS:n katsastaja katsastaa toiseen seuraan kuuluvan veneen, tehdään merkinnät suoritetusta katsastuksesta veneen katsastuspöytäkirjaan, katsastajan omaan listaan sekä erilliseen katsastustodistukseen. Tämän todisteen veneen omistaja lähettää omaan seuraansa ja saa sieltä katsastustarran (NPS:n katsastajat antavat tarran vain oman seuran veneille).

Katsastusvaatimukset

Siirry SPVn sivulle

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha