Katsastus

 

Katsastajat

Katsastuspäällikkö Jari Leino, etunimi.sukunimi@nps.fi

Yleistä katsastuksesta 

Peruskatsastus tehdään joka viides vuosi, sekä silloin, kun vene on vaihtanut omistajaa tai rekisteröintiseuraa, tai jos vene on vaurioitunut. Seura voi myös vaatia peruskatsastusta aina kun siihen katsotaan olevan aihetta. Peruskatsastus tehdään kaksivaiheisena, toinen runkokatsastuksena veneen ollessa maissa ja toinen veneen ollessa vesillä purjehdusvalmiina. Runkokatsastuksessa tarkastetaan ulkopuolelta veneen runko, ohjauslaitteet, voimansiirtolaitteet ja läpiviennit. Sisäpuolelta tarkastetaan vastaavat kohteet ja moottori. Huomioi että venettä, joka saapuu seuraan kesken kauden, ei tarvitse nostaa runkokatsastusta varten, vaan se tehdään seuraavan talvehtimisen yhteydessä. Mikäli veneen rakenteisiin on tehty oleellisia muutoksia, on omistajan esitettävä niistä rakenneselvitys.

Vuosikatsastus tehdään joka vuosi veneen ollessa purjehdusvalmiina, jolloin tarkastetaan turvallisuuteen vaikuttavat varusteet ja laitteet sekä mahdolliset seuran ja liiton painopistealueiksi määräämät kohdat. Samalla veneenomistajalla on mahdollisuus kysellä katsastajalta neuvoa koskien veneen turvallisuutta ja ylläpitoa.

Vuosikatsastukset suoritetaan touko- ja kesäkuun aikana Naantalissa ja Raisiossa pääsääntöisesti torstaisin viikosta 17 alkaen. Peruskatsastuksen runkokatsastusosuus kannattaa sopia aina erikseen. Veneen omistaja on velvollinen hoitamaan veneensä vuosikatsastuksen 30.6. mennessä. Yhdistyksen sääntöjen mukaan venerekisteriin kuuluvat veneet, jotka on vuosittain katsastettu ja joista rekisterimaksu on suoritettu.

Veneiden katsastustoiminta on katsastajien taholta pyyteetöntä ja ilmaista työtä yhteisen harrastuksen eteen, noudattaen SPV:n ohjeita ja määräyksiä. Tavoitteenamme on turvallinen veneily ja asiantuntevat veneiden omistajat asianmukaisesti varustetuissa veneissä.

Rekisteröintimaksut

NPS lähettää jokaiselle veneen omistajalle vuosikokouksen vahvistaman rekisterimaksun edellisen vuoden tietojen perusteella. Maksu pitää suorittaa eräpäivään mennessä. Mikäli vene on myyty, eikä tilalle ole hankittu uutta venettä, ei maksuvelvoitetta ole. Tällöin tulee ilmoittaa veneen myynnistä seuran sihteerille.

Katsastusvaatimukset

Valmistautuessasi veneen katsastukseen voit tarkistaa vaatimukset katsastuslistalta.

Toisen veneen seuran katsastus

Mikäli NPS:n katsastaja katsastaa toiseen seuraan kuuluvan veneen, tehdään merkinnät suoritetusta katsastuksesta veneen katsastuspöytäkirjaan, katsastajan omaan listaan sekä erilliseen katsastustodistukseen. Tämän todisteen veneen omistaja lähettää omaan seuraansa ja saa sieltä katsastustarran (NPS:n katsastajat antavat tarran vain oman seuran veneille).

Katsastusvaatimukset

Siirry SPVn sivulle

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha