Purjelautailu

 

PURJELAUTAILUN PALUU!

Naantalin Purjehdusseuran purjelautailutoimintaa on osana seuran kehittämishanketta tavoitteena virkistää ja käynnistää uudelleen pitkän tauon jälkeen, varsinkin Windsurfer -yksityyppiluokan laudoilla. Naantalissa on huippupuitteet ja perinteet varsinkin nostokölilaudoille! NPS:ssa on useita menestyneitä, jo kerran lajin parissa lopettaneita, mutta nyt paluuta uudella innolla odottavia lautailijoita, jotka haluavat siirtää osaamistaan nuoremmille lajista kiinnostuneille.

Vanha Windsurfer -yksityyppipurjelauta on kokenut uuden maailmanlaajuisen tulemisen monien päivitysten kautta. Vaikka lauta rikineen näyttää alkuperäiseltä, on laudan runkopäivityksessä saatu sen painoa pudotettua jopa 10 kiloa. Runko on myös jäykempi ja se on suunniteltu toimimaan myös suppilautana. Lauta on nostokölillinen, mikä tekee siitä erityisen hyvin soveltuvan Naantalin vesille.

Uudistunut riki on kevyt ja helppo kasata. Purjeita on kahdenkokoisia, 4,5  ja 5,7 -neliöiset. Pienemmällä purjeella lasten ja vasta-alkajien on helpompi oppia lautailun ja purjeenkäsittelyn perusniksit. Windsurfer on päivityksen jälkeen monikäyttölauta laajalle ikähaitarille. Uusia Windsurfer – lautoja ja -tapahtumia on koko Suomessa kesällä jo kymmeniä. NPS:n on tarkoitus järjestää kesällä niistä ainakin yksi valtakunnallinen WS -kisa- ja retkitapahtuma. 

Naantalin Purjehdusseuraan on juuri hankittu viisi Windsurfer -vuokralautaa täksi kaudeksi  ja toivottavasti lisää mahdollisimman monta yksityisomistukseen tulevaa Windsurferia. Varsinkin kaikki varastoista löytyvät Mistral Competition -laudat omistajineen ovat erittäin tervetulleita täydentämään orastavaa fleettiä. Myös muut kunnossa olevat lautatyypit ja lautailijat tervetuloa mukaan uuteen nousuun, odotettavissa on mukavaa yhdessäoloa samanhenkisten kanssa, ei otsa rypyssä eikä hampaat irvessä!

NPS:ssa on tarkoitus alkaneen  kauden mittaan järjestää lautailun alkeis- ja jatkokursseja, arkitreenejä- ja -kisoja sekä lähettää NPS:n kisailijoita Windsurfer -miitteihin ympäri Suomen, Euroopan ja maailman. Suomen Windsurfer -liitto on syksyllä 2019 järjestäytynyt uudelleen koordinoimaan alkanutta buumia myös Suomessa.

Lammasluodon lautakoppeja on saneerattu, jotta purjelaudat saadaan mahdollisimman paljon ja helposti vesille aktiiviseen jokapäiväiseen käyttöön. Lautakoppeja on runsaasti vapaana yksityisten omille laudoillekin. NPS:n purjelautailun ajankohtaisia asioita voit lukea NPS:n kotisivuilta, Facebookissa ja jäsentiedotteissa. Kysy lisää:  olli.ranta88@gmail.com  / p. 0400 958 188

 

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha