Seuran pitkäaikainen vaikuttaja on poissa. Olli Vahtera toimi seuran kommodorina vuosina 1983 – 1989. Hänen toimikaudellaan NPS:n kehitys oli huomattava.

Ollin kiinnostus purjehdukseen alkoi jo poikasena Uudessakaupungissa ja vahvistui hänen muuttaessaan Naantaliin. Omat pojat olivat sopivassa iässä ja Naantalin Pappilanlahden ympäristö toimi sopivana purjehduksen aloittamispaikkana. Sopiva huippujolla syntyi Luotosen veljesten verstaalla Ollin ideoitten pohjalta. Näitä tilattiin 20 jollan sarja ja näillä saavutettiin mittavia tuloksia niin Suomessa kuin maailmallakin. Juniorityö oli aina lähellä Ollin sydäntä.

Hänen aloitteestaan rakennettiin Pappilanlahden perukkaan optimistisuoja 36:lle optimistijollalle.

Myöhemmin nämä siirrettiin Lammasluotoon ja katettiin nykyisen muotoiseksi.

Pitkälti Ollin ansiosta seuralle myönnettiin Suomen Purjehtijaliiton vuoden purjehdusseuran arvo vuonna 1988.

Lammasluotoa kehitettiin rakentamalla toimistorakennukseen keittiö-, WC- ja suihkutilat. Mustaluodon käytöstä saatiin sopimus kaupungin kanssa.

Ollin aloitteesta käynnistettiin Business-Sail Cup, joka oli suuressa roolissa seuran varainhankinnassa ja imagon nostamisessa.

Ansioistaan seuran hyväksi seura nimitti Ollin seuran kunniakommodoriksi vuonna 1990.

Me nykyiset purjehdusseuralaiset kunnioitamme arvostetun jäsenemme muistoa ja saatamme hänet viimeiselle purjehdukselle vanhan viisauden myötä: ”Kaikki muu paitsi purjehdus on turhaa”.

 

Peter Harjulahti

Sorry, the comment form is closed at this time.

   
© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha