Kilpapurjehtijoilla vilkas viikonloppu tulossa

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Kilpapurjehtijoilla vilkas viikonloppu tulossa
kesä 092016
 

NPS:n kilpapurjehtijoilla on tiedossa vilkas viikonloppu 10.-12.6.2016

Junnutiimiläisistä optimistijollien ranking-kisoissa Helsingissä veneitä kipparoivat Ida Lumme, Elsa Lumme ja Elmeri Kurki.
Kisasivut löytyvät täältä: http://www.dtsw.fi/

H-veneiden SM-kisoissa Turun Pursiseuralla, Naantalin Purjehdusseuraa edustavat venekuntiensa kanssa Heikki Nieminen, Pauli Immonen ja Jan Forsbom. NPS:n edustajia löytyy myös muista venekunnista, joissa kipparit edustavat muita seuroja.
Kisasivut löytyvät täältä: http://www.turunpursiseura.fi/kilpapurjehdus/h-vene_sm_2016/tulokset

NPS:n tukikohdassa Lammasluodossa järjestetään 2.4mR -luokan ranking-kisat ja siellä seuraa edustavat Anna-Liisa Oxby, Janne Laine ja Salla Sadinmaa.

Peukut pystyyn ja kaikki kynnelle kykenevät kannustamaan omat voittoon!

 

Wenda4

 

 

 

 

Foodduck liittyi junnutiimin tukijoihin

 Juniorit, Kilpapurjehdus  Kommentit pois päältä artikkelissa Foodduck liittyi junnutiimin tukijoihin
kesä 072016
 

Naantalilainen yritys Foodduck liittyi seuran junnutiimin tukijoihin lahjoittaen tiimiläisille upeat Zhikin paidat.

Kiitos Foodduck arvokkaasta tuestanne!

Haluatko liittyä junnujen tukijoukkoon? Ole yhteydessä salla.sadinmaa@nps.fi ja katsotaan miten voisimme tehdä yhteistyötä junnujen menestyksen tukemiseksi.

 

Foodduck1

Foodduck2

 

 

 

 

 

 

Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2.

 Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2.
tammi 292016
 

Tiedoksi NPS:lle

Turun Pursiseuran Kilpapurjehdusillassa 17.2.2016 klo 19.00 Ravintola Old Bank:ssa

Järjestetään tilaisuus:

Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2. Avoin muidenkin seurojen jäsenille ja viklapurjehduksesta kiinnostuneille. Esityksen pitää Vikla / Snipe luokan kansallissihteeri Reino Suonsilta.

Turku Snipe Fleet

Tervetuloa
J-P Vuorinen
Viklaliiton puolesta

NPS myötätuulessa

 Kilpapurjehdus, Tulokset, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa NPS myötätuulessa
tammi 142016
 

Tasmaniassa 2.4mR MM-kisat on saatu päätökseen ja tulokset ovat näyttäviä NPS kannalta:
http://www.sailingresults.net/site/event/152/overall_2.html?Tkn=1433

NPS Maailman paras 2.4mR seura!!!

 Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa NPS Maailman paras 2.4mR seura!!!
elo 122015
 

Rauma MM2015Nämäkin huippujärjestetyt MM -kilpailut Raumalla saatiin päätökseen elokuussa. Kun tulosluetteloa tarkastelee, voi todeta, että Naantalin Purjehdusseura on Maailman paras 2.4mR seura! Aivan loistavia yksilösuorituksia löytyy huippusijoilta: 4. Jan Forsbom, 11. Janne Laine, 15. Pauli Immonen, 16. Peter Lumme, 27. Esa Harjulahti, 37. Roope Heikkilä, 39. Timo Lankinen jne… Kilpailuissa oli mukana kaikiaan 102 huippupurjehtijaa ainakin neljältä eri mantereelta.

Lopulliset tulokset

Kuvia kisoista by Studio Kukka

Kilpailun paras palkinto tuli kotiin, kun Harjulahden Esa voitti Sailors night tapahtumassa arvotun uuden 2.4mR veneen!

Esa Harjulahti

 

 

Kadettisarjan kilpailun tulokset selvillä

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Kadettisarjan kilpailun tulokset selvillä
kesä 072015
 

Naantalin kadettikilpailu 2015

Naantalin kadettikilpailu 2015

Kadettisarjan kilpailun toinen päivä ajettiin navakassa länsi tuulessa auringon paisteessa. Rata-alueena toimi yleisöystävällinen Pappilan lahti. Kisakuvia tästä. Kilpailun kolmannesta sijasta käytiin kova lopputaistelu kolmen veneen kesken viimeiseen maaliin tuloon asti. Kurjen Elmeri vei lopulta kokonaiskilpailun kolmannen sijan voittamalla viimeisen lähdön. Kilpailun paras purjehtija oli Aarni Harmovaara (TPS) ja kilpailun toisen sijan lunasti Ida Björkqvist.

Kisakuvat by Studio Kukka
Lopulliset tulokset

Juniorijaos tiedottaa

 Juniorit, Kilpapurjehdus  Kommentit pois päältä artikkelissa Juniorijaos tiedottaa
maalis 282015
 

KILPAPURJEHDUSLEIRI:  Lammasluodossa järjestetään 4.-5.6.2015  (to-pe klo 10-17)  kilpapurjehdusleiri junioripurjehtijoille. Leirille voivat osallistua purjehtijat, jotka omaavat kilpailuissa vaadittavan purjehdustaidon, hallitsevat jollansa täysin joka tilanteessa sekä osaavat purjehtia kilpailuissa käytettävää kryssi-lenssi -rataa startteineen. Leirille osallistuvan purjehtijan pitää myös olla jonkin purjehdusseuran jäsen. Vastuuvalmentajana leirillä on SPV:n, TPS:n ja ASS:n valmentaja Jonas Krogell. Lisätietoja leiristä sekä ilmoittautumisohjeet leirikutsussa täällä.

HAASTAJA- JA KADETTISARJAN OPTIMISTIJOLLAKISAT:  Junioreiden kilpapurjehdusleirin perään järjestetään Lammasluodossa la-su 6.-7.6.2015  Haastaja- ja Kadettisarjojen Optimistijollakisat (lohko: länsi). Kilpailupäällikkönä kisoissa toimii Peter Lumme. Kilpailukutsu täällä ja kilpailuihin ilmoittautuminen täällä. Lammasluodossa on kisojen ajan auki myös JunnuCAFÉ, jossa on myynnissä mm. kahvia, teetä ja mehua sekä suolaisia ja makeita leivonnaisia. TERVETULOA kisaamaan sekä seuraamaan kisoja ja kannustamaan purjehtijoita! :)

Naantali on the Rocks 2014

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Tulokset  Kommentit pois päältä artikkelissa Naantali on the Rocks 2014
joulu 062014
 

Naantali on the Rocks- kilpailu purjehdittiin tänä vuonna 6.12 itsenäisyyspäivänä. Yhteensä 12 venettä optimisti- ja 2.4mR -luokassa olivat saapuneet kilpailemaan kauden päätöskilpailuun. Optarit ajoivat kolme lähtöä ja ”kakkosneloset” neljä lähtöä. Tuulta oli kisan aikana 3-4m/s ja alun pienen sadetihuttelun jälkeen keli oli mitä mainioin. Kisatiimellykseen oli joulukiireiltään ehtinyt piipahtamaan myös yksi tonttu 🙂  Kisojen jälkeen veneet pakattiin talviteloille ja sen jälkeen ohjelma jatkui iloisissa merkeissä palkintojenjaolla ja ruokailulla ravintola Trapissa. Kisan tulokset löytyvät täältä:  tulokset

Kuvat:  Kari Heikkilä / Studio Karin Kukka

 

Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Tulokset, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen
syys 282014
 

Sunnuntaina junioripurjehtijat saivat nauttia lempeästä 3-6 m/s länsituulesta. Aurinko paistoi, lämpöä oli +15 ja purjehtijoiden ilmeissä näki helpotuksen lauantain kovatuulisen päivän jälkeen. Päivän lähtöjä aikaistettiin tunnilla, jotta kaikki suunnitellut päivän neljä lähtöä saataisiin ajettua. Toisen ja kolmannen lähdön välille oli suunniteltu tunnin tauko, jossa vanhempien ja valmentajien oli mahdollisuus opastaa lapsiaan päivän viimeisiin ja ratkaiseviin lähtöihin.

Kilpailusta tulisi erittäin jännittävä. Fleetissä oli hyviä kilpapareja, jotka taistelivat omasta sijoituksestaan kokonaiskilpailussa. Päivään lähdettiin NPS:n Elmeri Kurjen kahden pisteen johdolla, mutta ASS:n kokenut Ida Björkqvist pystyi haastamaan Elmerin päivän kahdessa ensimmäisessä lähdössä säilyttäen kahden pisteen taka-ajoasetelman. Lounastauon jälkeen Elmerin tavoite oli selvä, yksi lähtövoitto riittäisi kilpailun kokonaisvoittoon.

Päivän kolmas lähtö oli tiukkaa vääntöä kärjen tuntumassa. Kärkikahinoihin pääsi mukaan myös Elmeri Aalto haastaen Kurjen Elmeriä ensimmäisen kierroksen ajan. Ida oli kuitenkin lähdön selvä ykkönen ja kiri kokonaispisteissä pisteen päähän Elmeristä. Päivän ja kilpailun viimeinen lähtö tulisi ratkaisemaan kilpailun voiton Idan ja Elmerin välillä.

Parivaljakko Ida ja Elmeri starttasivat linjalta rinnakkain, selvästi toisiaan tarkkaillen. Ensimmäinen kierros mentiin Idan johdolla, mutta Elmeri seurasi kahden veneenmitan perässä. Toisenkierroksen ylämerkillä Elmeri oli siirtynyt johtoon Iida heti kannoillaan. Viimeinen alamerkki kierrettiin Elmerin johdolla, mutta Ida oli edelleen iskuetäisyydellä. Elmeri valitsi alamerkin jälkeen käännöksen ja vasemman laidan, kun Ida jatkoi vielä hetken oikealle ennen käännöstä. Elmeri teki vielä maalia lähestyvän vendan ja lopulta molemmat lähestyivät maalia paarpuurin halssilla. Idan kokemus ja onnistunut reitin valinta veivät hänet puolen veneen mitalla lähtövoittoon ja näin myös kokonaiskilpailun voittoon. Kilpailu ei olisi voinut päättyä tämän huikeammin… Huhu. Muidenkin purjehtijoiden kohdalla nähtiin huimia suorituksia, onnistumisia ja oppimisen paikkoja.

Tämä kilpailu oli tärkeä niin seuran junioreille, kuin seuran juniorityöllekin. Kiitokset kaikille jotka olivat mahdollistamassa tämän kilpailun ja onnittelut vielä kaikille kilpailuun osallistuneille! Tästä on hyvä jatkaa juniorityötä! 🙂  Tulokset

NPS:n JunnuTiimiläisiä vasemmalta: Elmeri Kurki, Lotta Saukkola, Elmeri Aalto, Iida Lumme ja Samuel Nurmi, kuvasta puuttuvat Ville Kurppa ja Elias Laine.

 

Jan Forsbomille Raumalla SM-kultaa!

 Kilpapurjehdus  Kommentit pois päältä artikkelissa Jan Forsbomille Raumalla SM-kultaa!
elo 052014
 

oikealta: 3. Rikard Bjuström (N), 1. Jan Forsbom (NPS), 2. Marko Dahlberg (N), 4. Pauli Immonen (NPS), 5. Kaj Panttila (TaPS)

NPS:n Jan Forsbom purjehti Raumalla 1.-3.8  järjestetyissä 2.4mR -veneluokan Suomen Mestaruuskisoissa hienosti voittajaksi. Toiseksi sijoittui vain pisteen hävinneenä Tampereen ”Ännän” Marko Dahlberg ja kolmanneksi tuli niinikään ”Ännän” Rikard Bjurström.

Kilpailuihin osallistui 31 purjehtijaa. NPS oli kisoissa hyvin edustettuna, Naantalista oli mukana kymmenen purjehtijaa. Kisan molemmat naispurjehtijat olivat myös NPS:stä. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ajettiin kovassa tuulessa, joka ylsi puuskissa 12 metriin sekunnissa. Lauantaina merituuli puhalsi 5-6 m/s. Sunnuntaina tuuli keveni ja pyöri lopulta niin, että kahdeksas lähtö jäi ajamatta. Kiitokset vielä Rauman Purjehdusseuralle onnistuneesti järjestetyistä ja hienoista kisoista!

        

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha