Muinaistulet

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Muinaistulet
syys 072020
 

Muinaistulet 2020

Tänä vuonna muinaistulia suosi ennusteita parempi sää. Seuran saareen oli saapunut 9 venettä nauttimaan juhlasta ja Volkswagen Center Turun tarjoamasta ruuasta ja juomasta. Alkujaan kokkoa piti polttaa saaren itäpäädyssä, mutta reipas tuuli kaakosta siirsi kokon harvemmin käytettyyn länsipäätyyn. Paikka oli mainio. Kaikki mahtuivat väljästi ihailemaan komeaa kokkoa. Viikonlopusta jää muistiin komean sateenkaaren lisäksi uusi kävelysilta, mukava jutustelu aurinkoisella laiturilla ja tietysti kaikki muu normaali muinaistulien ohjelma.

Tervetuloa koko perheen päivään!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa koko perheen päivään!
elo 232020
 

Tervetuloa NPS:n jäsenten koko perheen purjehduspäivään Lammasluotoon sunnuntaina 30.8. klo 11-15! 

Jollia, purjelautoja ja köliveneitä rikataan kaikkien halukkaiden käyttöön, myös suppailua voi kokeilla!

Myös sauna ja grilli lämpiävät; tarjolla on makkaraa, kahvia ja mehua.

~    ~    ~

TERVETULOA MUKAAN KOKO PERHEEN VOIMIN!

SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa
heinä 252020
 

Lammasluodossa järjestetään purjelautailun SUNCITYSURF -tapahtuma  lauantaina
8.8.2020!  Ohjelmassa mm.  2-3 ratakilpailua, matkakisa, saunomista, grillailua, rentoa yhdessäoloa, aloittelijoille oma rata/kisa varsinaisten lähtöjen jälkeen + lopuksi vapaamuotoista lautailua kaupungin rannassa. Voit ilmoittautua kisaamaan tai tulla katsomaan ja kannustamaan kisaajia ja muuten vaan nauttimaan tunnelmasta. 

Kuvassa tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet kisoihin. TERVETULOA MUKAAN!

 

Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!
touko 222020
 

Purjelautailun alkeis- ja jatkokursseille ilmoittautuminen on avattu! Nyt kipin kapin varaamaan oma paikkasi huiman ennakkokiinnostuksen saaneilta kursseilta. Lammasluodon vanhat surffikopit on laitettu kuntoon ja  hienoja sini-puna-valkopurjeisia Winfdsurfer -lautoja on osa varmasti jo nähnytkin liikkeellä. Vuosikymmenten tauon jälkeen purjelautailu on palannut seuraan! Lisätietoja, kurssiaikataulut ja ilmoittautuminen täällä! 

 *          *            *

Upean ja uunituoreen Lammasluodossa kuvatun purjelautailun esittelyvideon voit katsoa täältä!

 

Kevätkokous pidetään etäkokouksena

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Kevätkokous pidetään etäkokouksena
huhti 292020
 

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi seuran siirretty kevätkokous pidetään torstaina 14.5. klo 18.00 etäkokouksena Microsoft Teamsilla.

 

**Ilmoittaudu kokoukseen tiistaihin 12.5. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nps@nps.fi

 

** Kokoukseen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla kutsulinkki kokoukseen keskiviikkona 13.5.

 

** Ilmaisen Microsoft Teams -sovelluksen voit halutessasi ladata etukäteen Google Play -kaupasta

 

Tervetuloa mukaan etäkokoukseen!

Hallitus

Peräliput myynnissä Lammasluodossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Peräliput myynnissä Lammasluodossa
huhti 262020
 

Lammasluodon toimistolla on Iida myymässä perälippuja ja muita seuran myyntiartikkeleita seuraavina aikoina: 

 • ke 6.5. klo 17.30-19
 • ke 13.5. klo 17.30-19
 • ke 20.5. klo 17.30-19
 • ke 27.5. klo 17.30-19

 

Yksi kerrallaan asioi toimistossa ja muistetaan turvaväli ja hygienia.

Purjelautojen paluu Naantaliin

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Purjelautojen paluu Naantaliin
huhti 242020
 

Naantalin Purjehdusseuran purjelautailutoiminta aloitetaan vuosikymmenten tauon jälkeen uudelleen!

Seuraan vuokrataan alkusysäykseksi 5-6 kuvissa näkyvää maailmanlaajuisen uuden voimakkaan tulemisen Windsurfer-purjelautaa. Windsurferit ovat loistavia aloituslautoja harrastukselle ja soveltuvat kölillisinä erityisesti myös Naantalin vesille. Lautatyypistä voi lukea lisää viimeisimmästä seuran vuosikirjasta.

Windsurferit löytävät paikkansa Lammasluodon lautakoppeihin ehkä jopa vappuun mennessä. Koppien kunnostus niitä varten on jo meneillään. Kesäkauden mittaan koronarajoituksia ja -suosituksia noudattaen järjestetään lautailun sekä alkeis- että jatkokursseja, jotka ovat maksullisia, mutta mahdollisimman kohtuuhintaisia. Maksuilla katetaan lautojen vuokrakustannuksia.

Vuokralaudat tullaan myymään erikseen ilmoitetulla menettelyllä ja erikoishinnalla vuokrakauden touko-syyskuu jälkeen. Tavoitteena on saada kaikki vuokralaudat jäämään NPS:aan. Muutenkin tavoitteena on saada Naantaliin paljon lisää Windsurfereita ja muitakin kölillisiä lautoja. Lammasluodon kopeissa on tilaa 48 laudalle!
 
Kurssien hinnat, päivämäärät ja ilmoittautumismenettely tiedotetaan toukokuun aikana. Kurssilaisilla on mahdollisuus saada kesän mittaan lautoja muutoinkin käyttöön. Tavoitteena on löytää seuraan kymmeniä uusia eri ikäisiä lautaharrastajia ja tehdä lajista taas näkyvä osa Naantalin kesää.
 

** Jotta saisimme hieman käsitystä kiinnostuksesta alkeis- ja jatkokursseja kohtaan, ilmaise alustava kiinnostuksesi meilillä:  olli.ranta88@gmail.com 

(Meili ei siis ole vielä varsinainen ilmoittautuminen kursseille, se aukeaa vähän myöhemmin, seuraa ilmoittelua.) 

 

   

 

Jäsenrekisteri ja jäsenlaskutus

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Jäsenrekisteri ja jäsenlaskutus
huhti 152020
 

Hei kaikki jäsenet! Jäsenlaskut on lähetetty maaliskuun lopussa ja vuosikirja on myös postitettu, jos et ole omaasi saanut on osoitetiedoissamme ilmeisesti puutteita. Ole ystävällinen ja ilmoita uusi osoitteesi sähköpostilla nps@nps.fi. Laskut saa myös sähköpostilla. SPV:n Suuli järjestelmään EI PIDÄ mennä itse päivittämään osoitetta koska se ei päivity sieltä meidän Membra jäsenrekisteriin.

Lammasluodossa tapahtuu

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Lammasluodossa tapahtuu
huhti 062020
 

Huolimatta poikkeusoloista ja toiminnan ”keskeytyksestä” Lammasluodossa on alkanut nosturilaiturin rakennustyöt. Noudatahan varovaisuutta jos liikut Lammasluodossa

Katsastukset poikkeusolojen aikana

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Katsastukset poikkeusolojen aikana
huhti 012020
 
 
Tämä ohjeistus on voimassa niin kauan kuin valtiovalta on antanut poikkeusohjeita tai suosituksia, joilla rajoitetaan liikkumista tai ihmisten kohtaamista.
Vuosikatsastusajankohtaa seura voi halutessaan jatkaa kesäkuun lopun jälkeenkin, kunhan katsastusmerkintä tulee Suuliin syyskuun aikana.
 
Vuosikatsastus videoyhteydellä
 • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
 • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
 • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
 • Vuosikatsastus tehdään ensisijaisesti videoyhteyttä hyväksi käyttämällä niin, että veneilijä ja katsastaja muodostavat kuvayhteyden matkapuhelimillaan.
 • Veneilijä valmistelee veneen huolellisesti katsastusta varten niin, että hän pääsee puhelimensa kameralla katsastettaviin kohteisiin vaivatta. Kaikki irtovarusteet tulee ottaa ennen katsastusta valmiiksi esille ja mahdollisuuksien mukaan samaan paikkaan esimerkiksi penkille tai pöydälle.
 • Katsastaja pyytää veneilijää kuljettamaan kameran haluamiinsa kohteisiin ja tarkistaa näin veneen ja varustuksen mahdollisimman tarkasti kuten vuosikatsastuksessa.
 • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja näyttää katsastajalle videoyhteydellä, että näin on tehty.
 • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
 • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.
 
Vuosikatsastus ilman videoyhteyttä
 • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
 • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
 • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
 • Kun videoyhteydellä tapahtuva katsastus ei ole teknisistä tai muista syistä mahdollinen, keskustelevat veneilijä ja katsastaja ensin vuosikatsastuksen sisällöstä ja veneilijä tekee ohjeiden pohjalta omakatsastuksen itse. 
 • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja nälähettää katsastajalle valokuvan, että näin on tehty. Ellei valokuvan lähettäminenkään ole mahdollista, ilmoittaa veneilijä katsastajalle nämä tiedot puhelimitse tai muuten seurassa sovittavalla tavalla.
 • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
 • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.
 
Peruskatsastus
 • Runkokatsastukset siirretään tarvittaessa syksyyn vesiltänoston jälkeiseen aikaan.
 • Veneelle tehdään silloin kauden alusssa vain vuosikatastus edellä kuvatulla tavalla.
© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha