KUNNIAJÄSENEMME JUKKA VILJANEN NUKKUI POIS 24.12.2020

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa KUNNIAJÄSENEMME JUKKA VILJANEN NUKKUI POIS 24.12.2020
tammi 042021
 

Jukka liittyi Naantalin purjehdusseuraan 1968 ja toimi siitä lähtien aktiivisena jäsenenä monet vuodet, niin hallituksessa, kuin myös kommodorina vuosina 1974-1977.
Kun Meri-Naantalia alettiin kaavoittaa tuli NPS:lle tilaisuus saada alueelta oma tukikohta, tuossa prosessissa oli Jukalla aikoinaan suuri rooli. Jukka oli aina valmis pitämään niin NPS:n kuin myös meripartiolippukunta Naantalin Sinisten puolia kaupungin päätöksenteossa.
Jukan elämä todistaa että, yhteinen veneilyharrastuksemme on elinikäinen harrastus. Sairastumisestaan huolimatta, Jukka purjehti vielä viime kesänä jopa yksin luottaen ystäviin ja muihin veneilijöihin rantautuessaan.
Jukkaa jäivät kaipaan vaimo, lapset ja lapsenlapset sekä suuri joukko ystäviä.

Junnujen itsenäisyyspäivän kisat 🇫🇮

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Junnujen itsenäisyyspäivän kisat 🇫🇮
joulu 062020
 

Hieno tunnelma tänään Lammasluodossa ja  mahtavaa porukkaa: urheat ja innostuneet junnut, timanttiset coachit Lotta & Elsa sekä osallistuvat vanhemmat! 

 

 

 

 

 

  

Seuran tuoreen osa-aikaisen kehittämispäällikön Minna Aallon esittely

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Seuran tuoreen osa-aikaisen kehittämispäällikön Minna Aallon esittely
joulu 012020
 

Hallitus toivottaa lämpimästi tervetulleeksi seuraan juuri osa-aikaisena kehittämispäällikkönä aloittaneen Minna Aallon ja haluaa esitellä hänet jäsenistölle, vaikka monelle jäsenelle Minna on varmasti jo entuudestaankin tuttu

 

Kuka on Minna Aalto, mitä haluat kertoa itsestäsi?

Olen vuonna 1965 syntynyt olympiapurjehtija vuosilta 1996 ja 2000 Mistral -purjelautaluokassa sekä olympiavalmentaja 2008 Laser radial -luokassa. Purjehdin MM-tasolla ensimmäisen kerran optimistijollassa vuonna 1980.

 Koulutukseltani olen luokanopettaja/kasvatustieteen maisteri 1990, ammattivalmentaja 2003 sekä liikuntatieteiden maisteri 2016. Pääosa työurastani on kulunut purjehdusvalmennuksen parissa, mutta olen toiminut myös opettajana viisi vuotta sekä kolme vuotta urheiluluokkatoiminnan koordinaattorina urheiluyläkoulussa. Olen erittäin iloinen, että voin palata oman lajini purjehduksen pariin.

 Minulla oli pahoja terveysongelmia vuonna 2011, kun sairastuin laajaan aivoinfarktiin ja toispuolihalvaukseen. Kuntoutin itseäni opiskelemalla toisen maisterin tutkinnon tavoitteenani työllistyä urheilun johto- ja hallintotehtäviin. Pääaineeni Liikunnalla oli liikunnan yhteiskuntatieteet.  Sairastumisesta minulle jäi fatiikkia eli jaksamisongelmaa ja siksi minulle sopii osa-aikainen työskentely urheiluseurassa pienellä viikkotuntimäärällä.

 

Mitä työtehtäväsi kehittämispäällikkönä pitää sisällään? Missä työskentelet ja miten sinut tavoittaa, missä sinua voi nähdä?

Kehittämispäällikön työnkuva on erittäin monipuolinen ja siihen kuuluvat mm. strategian luominen yhdessä kehittämistiimin kanssa, seuratukihanke sekä tähtiseura auditointiprosessi sekä seuran juniori- ja purjelautatoiminnan kehittäminen.

 Minut tavoittaa seuran asioissa parhaiten puhelimitse tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-13. Sähköposteihin vastaan työaikani puitteissa mahdollisimman pian. Työaikani on 10 h /viikko. Tällä hetkellä työskentelen kotitoimistolla Turussa.

Minut voi nähdä myös Lammasluodossa ja Väskin aukolla niin talkoissa kuin erilaisissa purjehdus- ja purjelautatapahtumissa. Lisäksi olen mukana vasta perustetussa NPS:n purjelautailijoiden pilatesryhmässä, joka kokoontuu kerran viikossa.

 

Millaiseksi purjehdusseuraksi NPS voisi mielestäsi parhaimmillaan kehittyä?

NPS voi jatkossa olla erittäin aktiivinen toimija purjehduksessa monipuolisesti sekä alueellinen veturi niin juniori- ja purjelautatoiminnoissa kuin kölivenekilpapurjehduksen puolella.

NPS tekee hyvää yhteistyötä oman alueen juniori- ja köliveneseurojen sekä koko Suomen purjelautaseurojen kanssa. Heti kun pandemiatilanne rauhoittuu, niin voimme aloittaa myös kansainvälisen yhteistyön. Minulla on olemassa valmiiksi luodut yhteydet mm. espanjalaiseen purjehdusyhteisöön.

 

Mitkä ovat mielestäsi seuran kehittymisen suurimmat haasteet ja ongelmat? Mitä positiivista näet seurassa?

Nykyinen pandemiatilanne on iso haaste kaikelle urheiluseuratoiminnalle. NPS:lle iso haaste on saada arvostusta ja hyväksyntää ja mm. taloudellista tukea niin Naantalin kaupungilta kuin yhteistyökumppaneilta. Purjehdusseurassa on aina haasteena pitää niin retkiveneilijät kuin kilpapurjehtijat tyytyväisinä.

 Seuralla on pitkät ja hienot perinteet ja tämän lisäksi nykyisin on iso joukko aktiivisia vapaaehtoisia seuratoimijoita. Seurassa on avoin, rakentava ja toisia kunnioittava ilmapiiri. Aktiivisina seuratoimijoina on myös nuoria, mikä on erittäin hieno ja arvokas asia seuran tulevaisuutta ajatellen.

 

Millä keinoin näet, että lapset ja nuoret voitaisiin saada nykyistä isommalla joukolla purjehduslajin harrastajiksi?

Kouluyhteistyön avulla sekä aktiivisesti markkinoimalla jolla- ja purjelautakursseja lapsille ja nuorille. Tavoitteena on, että harrastaminen NPS:ssä olisi kohtuuhintaista, jotta mahdollisimman moni lapsi ja nuori voisi olla toiminnassa mukana.

 

Miten retkiveneilijöiden osallisuutta seurassa voitaisiin kehittää? 

Retkiveneilijöillä on oma edustaja kehittämistiimissä ja yhdessä hänen kanssaan rupeamme miettimään tätä asiaa. Toiveissa olisi saaritukikohta, jonka laituri olisi suojassa kovilta tuulilta.

 

NPS:lla on uusi kehittämistiimi. Mitä se tekee ja keitä siinä on mukana?

Kehittämistiimin ensimmäisenä isona tehtävänä on yhdessä kanssani kirkastaa seuran arvot, visio ja missio sen pohjalta, mitä strategiapäivässä keskusteltiin ja ryhmissä yhdessä pohdittiin. Nimensä mukaisesti kehittämistiimin tehtävänä on kehittää seuran toimintoja kohti tulevaisuutta. Tähtiseura auditoinnin käynnistäminen on kehittämistiimin yksi iso tehtävä vuosina 2021-2022. 

Kehittämistiimi perustettiin lauantaina 21.11.2020 strategiapäivän aikana ja siihen kuuluvat:  Elsa Lumme, Salla-Riikka Saarinen, Pessi Salmela, Olli Ranta, Erkki Schmidt, Jukka Ahokas, Iiro Viljanen ja lisäksi minä koollekutsujana.

 

Paljon kiitoksia Minna haastattelusta ja tervetuloa porukkaan mukaan! Minnan tavoittaa puhelimitse tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-13 puh. 040 5221701 ja sähköpostitse minna.aalto@nps.fi

Minna Aalto

Terveiset syyskokouksesta

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Terveiset syyskokouksesta
marras 262020
 

Seuran syyskokouksessa ei ymmärrettävästi tänä poikkeuksellisena aikana ollut ruuhkaa, mutta kokous saatiin pidettyä. Hallituksessa erovuorossa oli kommodori ja pestissä jatkaa seuraavat kaksi vuotta Mikael Bergfors. Myös jäsenistä erovuorossa olleet Jari Saarinen, Jukka Ahokas ja Tommi Toponen jatkavat. Jarmo Holm siirtyi varajäsenestä hallitustehtävät keskeyttäneen Kai Lindströmin tilalle. Varajäsenet ovat Pessi Salmela, Esa Vahtera ja uutena Iiro Viljanen.

 

Hallitus esitti sääntömuutoksen kautta uudeksi jäsenluokaksi kilpailu/purjelautajäsentä. Tällä jäsentyypillä saisi liittyä kerran NPS:n jäseneksi ilman
liittymismaksua. Jäsen ei olisi äänioikeutettu seuran kokouksissa, hänellä ei myöskään olisi oikeutta käyttää
saaritukikohtia (muita kuin Lammasluotoa), ei mahdollisuutta rekisteröidä venettä seuran rekisteriin, eikä oikeutta vuokrata Lammasluodon saunaa jäsenhinnalla. Jäsenyyden perustana olisi vuosittain syyskokouksen
päättämä jäsenmaksu.
Tällä jäsentyypillä olisi oikeus edustaa seuraa purjehdus- ja lautakisoissa sekä osallistua kilpailu- ja purjelautatoimintaan.

Mm. purjelautatoiminnan lähdettyä hienosti kauden aikana käyntiin, oli hallitus tämän uuden jäsenluokan harkinnan edessä. Esitys käsitellään seuran sääntömuutoksena, joten se tarvitsee sääntöjen mukaan vielä toisen jäsenistön virallisesti koollekutsutun kokouksen, joka hyväksyy esityksen. Esitys käsitellään siis vielä toisen kerran kevätkokouksessa 2021.

VENE 21 BÅT -MESSUT SIIRTYY VUOTEEN 2022

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa VENE 21 BÅT -MESSUT SIIRTYY VUOTEEN 2022
marras 262020
 


Helsingin Vene 21 Båt -messut on päätetty siirtää vuoteen 2022. Päätökseen vaikutti venemessujen pitkä valmisteluaika ja kustannusrakenne sekä pitkittynyt poikkeusaika rajoituksineen. Ensi helmikuussa veneisiin ja kaikkeen veneilyyn liittyvään pääsee tutustumaan uudessa Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa 12. – 21.2.2021.

Seuran kehittämisprojekti

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Seuran kehittämisprojekti
marras 222020
 

Lauantaina 21.11. Kesti-Maariaan kokoontui kattava NPS:n aktiivijäsenten ryhmä pohtimaan seuran arvoja ja tulevaisuutta osana Opetus- ja kulttuuriministeriön Seuratuen kehittämishanketta, jossa NPS on mukana. Päivän veti Liiku ry:n seurakehittäjä Maikku Miettinen apunaan NPS:n tuore osa-aikainen kehittämispäällikkö Minna Aalto.

Perinteikkäällä seuralla lähes kaikki ”pyörät” on keksitty jo aikoja sitten. Nyt hyviä ja hienoja perinteitä vaalitaan ja päivitetään hankkeen myötä vanhaa kunnioittaen tähän aikaan ja lähitulevaisuuteen. Kuusituntisen strategiapäivän antina saatiin arvopäivityspohjaa sekä paljon rakennuspaloja uutta NPS –visiota varten.

Päivän aikana koottiin myös kehittämisryhmä, joka alkaa jatkotyöstää strategiaa, arvopohjaa ja visiota pidemmälle sekä NPS:n profiilin nostoa kehittämispäällikön johdolla NPS:n hallituksen työrukkasena.

Arvoista ja visioista myöhemmin lisää, mutta varsinkin arvoista ylimmäksi nousivat aktiivisuus, monipuolisuus, hyvä yhteishenki, elämyksien tarjoaminen, helposti lähestyttävyys ja tavoitteellisuus.

Tilaisuudessa tunnistettiin retkiveneilijöiden ja kilpapurjehtijoiden erilaisia toiveita ja tarpeita, jotka kaikki ovat yhtä tärkeitä kohteita tulevaisuuden kehittämistyössä.

 

Muinaistulet

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Muinaistulet
syys 072020
 

Muinaistulet 2020

Tänä vuonna muinaistulia suosi ennusteita parempi sää. Seuran saareen oli saapunut 9 venettä nauttimaan juhlasta ja Volkswagen Center Turun tarjoamasta ruuasta ja juomasta. Alkujaan kokkoa piti polttaa saaren itäpäädyssä, mutta reipas tuuli kaakosta siirsi kokon harvemmin käytettyyn länsipäätyyn. Paikka oli mainio. Kaikki mahtuivat väljästi ihailemaan komeaa kokkoa. Viikonlopusta jää muistiin komean sateenkaaren lisäksi uusi kävelysilta, mukava jutustelu aurinkoisella laiturilla ja tietysti kaikki muu normaali muinaistulien ohjelma.

Tervetuloa koko perheen päivään!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa koko perheen päivään!
elo 232020
 

Tervetuloa NPS:n jäsenten koko perheen purjehduspäivään Lammasluotoon sunnuntaina 30.8. klo 11-15! 

Jollia, purjelautoja ja köliveneitä rikataan kaikkien halukkaiden käyttöön, myös suppailua voi kokeilla!

Myös sauna ja grilli lämpiävät; tarjolla on makkaraa, kahvia ja mehua.

~    ~    ~

TERVETULOA MUKAAN KOKO PERHEEN VOIMIN!

SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa
heinä 252020
 

Lammasluodossa järjestetään purjelautailun SUNCITYSURF -tapahtuma  lauantaina
8.8.2020!  Ohjelmassa mm.  2-3 ratakilpailua, matkakisa, saunomista, grillailua, rentoa yhdessäoloa, aloittelijoille oma rata/kisa varsinaisten lähtöjen jälkeen + lopuksi vapaamuotoista lautailua kaupungin rannassa. Voit ilmoittautua kisaamaan tai tulla katsomaan ja kannustamaan kisaajia ja muuten vaan nauttimaan tunnelmasta. 

Kuvassa tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet kisoihin. TERVETULOA MUKAAN!

 

Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!
touko 222020
 

Purjelautailun alkeis- ja jatkokursseille ilmoittautuminen on avattu! Nyt kipin kapin varaamaan oma paikkasi huiman ennakkokiinnostuksen saaneilta kursseilta. Lammasluodon vanhat surffikopit on laitettu kuntoon ja  hienoja sini-puna-valkopurjeisia Winfdsurfer -lautoja on osa varmasti jo nähnytkin liikkeellä. Vuosikymmenten tauon jälkeen purjelautailu on palannut seuraan! Lisätietoja, kurssiaikataulut ja ilmoittautuminen täällä! 

 *          *            *

Upean ja uunituoreen Lammasluodossa kuvatun purjelautailun esittelyvideon voit katsoa täältä!

 

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha