pete

Uudenkaupungin optimisti jollaleiri 22.-24.7.2015 ja ups-regatta 25.7.2015

 Juniorit, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Uudenkaupungin optimisti jollaleiri 22.-24.7.2015 ja ups-regatta 25.7.2015
loka 052015
 
Naantalin Junnut

Naantalin Junnut

Leirille osallistuivat NPS:stä Elmeri Kurki, Iida Lumme, Elsa Lumme, Lotta Saukkola ja Ville Kurppa. Leiri alkoi kylmänä, sateisena ja tuulisena. Ensimmäisenä päivänä harjoittelimme lähtöjä, jotka sujuivat kohtalaisesti. Maittavan ruuan saimme joka päivä Pietarinkarin pavilijongissa, jonka jälkeen meille kerrottiin Uudenkaupungin historiaan liittyvä lämmittelyjumppa. Sen jälkeen treenit jatkuivat helminauha lähtöjen parissa. Kaatumisiltakaan ei vältytty, sillä tuuli oli aika napakka. Myös naantalilaisia nähtiin vilvoittelemassa… Toisena päivänä meidät jaettiin kahteen ryhmään ”puuskaan” ja ”pläkään”. Näissä ryhmissä harjoittelimme lisää helminauhaa. Ruuan jälkeen yksi nps:säläisistä tuli kipeäksi ja joutui lähtemään rantaan, mutta muut harjoittelivat kaikenlaista uutta esim. purjehdusta laidalla seisten, joka oli erittäin hauskaa. Kolmantena päivänä harjoittelimme kisaa varten ja onnistumisia nähtiin mm. voittoja ja hyviä tilanteita nps:sän hyväksi. Kisa alkoi, päivä oli tuuleton ja aurinkoinen. Kisa oli hyvin järjestetty ja naantalin junnujen hyvät sijoitukset tähdittivät sitä. Jokainen junnu oli ylpeä sijoituksestaan ja osallistumisestaan.

-Iida Lumme ja Lotta Saukkola

Treenit käynnissä

Treenit käynnissä

Palkintojenjako

Palkintojenjako

Roni Saksi purjehti HAI Ranking voittoon Naantalissa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Roni Saksi purjehti HAI Ranking voittoon Naantalissa
syys 132015
 

Kilpailut pidettiin aurinkoisessa syyssäässä, 5-7 m/s kaakkoistuulessa. Molempina kilpailupäivinä ajettiin 2 lähtöä Väskin aukolla ja tämän jälkeen pidettiin ansaittu tunnin tauko kaupungin rannassa. Päivän viimeinen lähtö lähtö startattiin kaupunginedustalla. Kilpailu oli erittäin tiukkaa kaikkien veneiden kesken ja voittaja ratkesi vasta viimeisessä lähdössä. Kolmen kärki: Roni, Janne ja Heikki.

Sailwave results for HAI Ranking at 2015

Kuvia kilpailusta

DSC_0087

NPS Maailman paras 2.4mR seura!!!

 Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa NPS Maailman paras 2.4mR seura!!!
elo 122015
 

Rauma MM2015Nämäkin huippujärjestetyt MM -kilpailut Raumalla saatiin päätökseen elokuussa. Kun tulosluetteloa tarkastelee, voi todeta, että Naantalin Purjehdusseura on Maailman paras 2.4mR seura! Aivan loistavia yksilösuorituksia löytyy huippusijoilta: 4. Jan Forsbom, 11. Janne Laine, 15. Pauli Immonen, 16. Peter Lumme, 27. Esa Harjulahti, 37. Roope Heikkilä, 39. Timo Lankinen jne… Kilpailuissa oli mukana kaikiaan 102 huippupurjehtijaa ainakin neljältä eri mantereelta.

Lopulliset tulokset

Kuvia kisoista by Studio Kukka

Kilpailun paras palkinto tuli kotiin, kun Harjulahden Esa voitti Sailors night tapahtumassa arvotun uuden 2.4mR veneen!

Esa Harjulahti

 

 

Kadettisarjan kilpailun tulokset selvillä

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Kadettisarjan kilpailun tulokset selvillä
kesä 072015
 

Naantalin kadettikilpailu 2015

Naantalin kadettikilpailu 2015

Kadettisarjan kilpailun toinen päivä ajettiin navakassa länsi tuulessa auringon paisteessa. Rata-alueena toimi yleisöystävällinen Pappilan lahti. Kisakuvia tästä. Kilpailun kolmannesta sijasta käytiin kova lopputaistelu kolmen veneen kesken viimeiseen maaliin tuloon asti. Kurjen Elmeri vei lopulta kokonaiskilpailun kolmannen sijan voittamalla viimeisen lähdön. Kilpailun paras purjehtija oli Aarni Harmovaara (TPS) ja kilpailun toisen sijan lunasti Ida Björkqvist.

Kisakuvat by Studio Kukka
Lopulliset tulokset

Opti Kadettisarjan kilpailu käynnissä

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Opti Kadettisarjan kilpailu käynnissä
kesä 062015
 

Naantalin kadettisarjan kilpailuun on lähtenyt mukaan 20 nuorta purjehtijaa viidestä eri seurasta. Järjestelyt ovat ihan viimeisen päälle; kilpailukahvilaa ja yleisölauttaa myöden. Lauantain kilapilut ajettiin navakassa 5-7 m/s etelätuulessa. Kolmen lähdön jälkeen TPS:n Aarni Harmovaara johtaa .

lauantain tulokset

Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen

 Juniorit, Kilpapurjehdus, Tulokset, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Äärimmäisen jännittävä Lammasluoto Race päätökseen
syys 282014
 

Sunnuntaina junioripurjehtijat saivat nauttia lempeästä 3-6 m/s länsituulesta. Aurinko paistoi, lämpöä oli +15 ja purjehtijoiden ilmeissä näki helpotuksen lauantain kovatuulisen päivän jälkeen. Päivän lähtöjä aikaistettiin tunnilla, jotta kaikki suunnitellut päivän neljä lähtöä saataisiin ajettua. Toisen ja kolmannen lähdön välille oli suunniteltu tunnin tauko, jossa vanhempien ja valmentajien oli mahdollisuus opastaa lapsiaan päivän viimeisiin ja ratkaiseviin lähtöihin.

Kilpailusta tulisi erittäin jännittävä. Fleetissä oli hyviä kilpapareja, jotka taistelivat omasta sijoituksestaan kokonaiskilpailussa. Päivään lähdettiin NPS:n Elmeri Kurjen kahden pisteen johdolla, mutta ASS:n kokenut Ida Björkqvist pystyi haastamaan Elmerin päivän kahdessa ensimmäisessä lähdössä säilyttäen kahden pisteen taka-ajoasetelman. Lounastauon jälkeen Elmerin tavoite oli selvä, yksi lähtövoitto riittäisi kilpailun kokonaisvoittoon.

Päivän kolmas lähtö oli tiukkaa vääntöä kärjen tuntumassa. Kärkikahinoihin pääsi mukaan myös Elmeri Aalto haastaen Kurjen Elmeriä ensimmäisen kierroksen ajan. Ida oli kuitenkin lähdön selvä ykkönen ja kiri kokonaispisteissä pisteen päähän Elmeristä. Päivän ja kilpailun viimeinen lähtö tulisi ratkaisemaan kilpailun voiton Idan ja Elmerin välillä.

Parivaljakko Ida ja Elmeri starttasivat linjalta rinnakkain, selvästi toisiaan tarkkaillen. Ensimmäinen kierros mentiin Idan johdolla, mutta Elmeri seurasi kahden veneenmitan perässä. Toisenkierroksen ylämerkillä Elmeri oli siirtynyt johtoon Iida heti kannoillaan. Viimeinen alamerkki kierrettiin Elmerin johdolla, mutta Ida oli edelleen iskuetäisyydellä. Elmeri valitsi alamerkin jälkeen käännöksen ja vasemman laidan, kun Ida jatkoi vielä hetken oikealle ennen käännöstä. Elmeri teki vielä maalia lähestyvän vendan ja lopulta molemmat lähestyivät maalia paarpuurin halssilla. Idan kokemus ja onnistunut reitin valinta veivät hänet puolen veneen mitalla lähtövoittoon ja näin myös kokonaiskilpailun voittoon. Kilpailu ei olisi voinut päättyä tämän huikeammin… Huhu. Muidenkin purjehtijoiden kohdalla nähtiin huimia suorituksia, onnistumisia ja oppimisen paikkoja.

Tämä kilpailu oli tärkeä niin seuran junioreille, kuin seuran juniorityöllekin. Kiitokset kaikille jotka olivat mahdollistamassa tämän kilpailun ja onnittelut vielä kaikille kilpailuun osallistuneille! Tästä on hyvä jatkaa juniorityötä! 🙂  Tulokset

NPS:n JunnuTiimiläisiä vasemmalta: Elmeri Kurki, Lotta Saukkola, Elmeri Aalto, Iida Lumme ja Samuel Nurmi, kuvasta puuttuvat Ville Kurppa ja Elias Laine.

 

Lammasluoto Race – Elmeri Kurki johdossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Lammasluoto Race – Elmeri Kurki johdossa
syys 272014
 

Kaksi kovatuulista lähtöä ajettiin hienossa auringon paisteessa. Tuuli oli erittäin puuskaista, jopa yli 10 m/s voimalla. 9 junioria oli uskaltautunut kilpailuun mukaan. Rantakalliolla pidettiin kisapuffettia ja seurattiin lasten suoriutumista.  Lauantain tulokset Lammasluoto Race 2014.

Rantakallion kisakahvilasta oli mukava seurata kilpailun etenemistä.

2.4mR Rankingissä tiukkaa taistelua palkintosijoista

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa 2.4mR Rankingissä tiukkaa taistelua palkintosijoista
kesä 292014
 

Sunnuntai ajettiin kovatuulisessa ja sateisessa säässä. Kilpailun voitosta oli kovaa vääntöä loppuun asti. Tamperelainen Veksi putosi voittotaistelusta viimeisellä ylämerkillä takastaagin katkeamiseen ja joutui jättämään lähdön kesken. Kilpailun kolme parasta olivat pisteen päässä toisistaan. Voiton vei lopulta Naantaliin Jan Forsbom ja toiseksi sijoittui Kommodori Janne Laine. Veikko Martin sijoittui kolmanneksi.

Tulokset 

 

2. Janne, 1. Jan, 3. Veksi

 

2.4mR Ranking Naantali

 Kilpapurjehdus  Kommentit pois päältä artikkelissa 2.4mR Ranking Naantali
kesä 282014
 

Ensimmäinen päivä on purjehdittu aurinkoisessa, mutta hyvin vaihtelevassa tuulessa. Neljän lähdön jälkeen Naantalilaisilla on kolmoisjohto: Esa, Pauli ja Jan.

Pauli Immonen

Tulokset löytyy kalenterista.

2.4mR kisoissa Ansu ja Esa sijoittuivat lopulta 5 joukkoon

 Kilpapurjehdus, Tulokset, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa 2.4mR kisoissa Ansu ja Esa sijoittuivat lopulta 5 joukkoon
elo 042013
 

Sunnuntain lähdöt purjehdittiin shiftaavassa 3-6m/s länsi tuulessa. Keli oli vaikea niin järjestelijöille kuin kilpailijoillekkin, mutta kaikki päivän 3 suunniteltua lähtöä saatiin ajettua.

Naantalilaisista parhaiten kokonaistuloksissa pärjäsivät Ansu, loistavasti sijalla 5. ja Esan tasaisen hyvät sijoitukset nostivat konkarin sijalle 2. Onnittelut molemmille!

Kilpailun voitto meni kuitenkin selvästi Näsijärven purjehtijalle Veksille (Veikko Martin).

Lopulliset tulokset

 

 

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha