erkki

VENE 21 BÅT -MESSUT SIIRTYY VUOTEEN 2022

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa VENE 21 BÅT -MESSUT SIIRTYY VUOTEEN 2022
marras 262020
 


Helsingin Vene 21 Båt -messut on päätetty siirtää vuoteen 2022. Päätökseen vaikutti venemessujen pitkä valmisteluaika ja kustannusrakenne sekä pitkittynyt poikkeusaika rajoituksineen. Ensi helmikuussa veneisiin ja kaikkeen veneilyyn liittyvään pääsee tutustumaan uudessa Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa 12. – 21.2.2021.

Muinaistulet

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Muinaistulet
syys 072020
 

Muinaistulet 2020

Tänä vuonna muinaistulia suosi ennusteita parempi sää. Seuran saareen oli saapunut 9 venettä nauttimaan juhlasta ja Volkswagen Center Turun tarjoamasta ruuasta ja juomasta. Alkujaan kokkoa piti polttaa saaren itäpäädyssä, mutta reipas tuuli kaakosta siirsi kokon harvemmin käytettyyn länsipäätyyn. Paikka oli mainio. Kaikki mahtuivat väljästi ihailemaan komeaa kokkoa. Viikonlopusta jää muistiin komean sateenkaaren lisäksi uusi kävelysilta, mukava jutustelu aurinkoisella laiturilla ja tietysti kaikki muu normaali muinaistulien ohjelma.

2020 Venemessuille

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa 2020 Venemessuille
tammi 032020
 

Venemessuille mennään perinteisellä reseptillä lauantaina 8.2.2020.

Tarkemmat tiedot reissusta, bussin aikataulusta ja ilmoittautumisesta kalenterissa:
Venemessumatka Helsinkiin

 

Tervetuloa mukaan!

Ladyt ruorissa -kurssi

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Ladyt ruorissa -kurssi
maalis 182016
 

KatanpaaHei kaikki naiset!  Veneilykausi on hyvä aloittaa samanhenkisessä seurassa Kustavin Katanpään linnakesaarella naisille suunnatulla käytännönläheisellä veneilykurssilla   22.4. – 24.4.  Lisätietoja:  Facebook/Katanpää  ja Ladyt ruorissa.  (Jos et pääse linkkeihin, klikkaa ensin tästä tai otsikosta juttu auki).

Jäsenmaksut 2016

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Jäsenmaksut 2016
helmi 242016
 

NPSToivottavasti kaikki ovat saaneet tämän vuoden jäsenmaksuista, veneiden rekisterimaksuista ja avainmaksuista laskun. Eräpäivä on tämän viikon perjantai.

SPV ylläpitää seuran jäsen- ja venerekisteriä. Syksyllä rekisterit siirtyivät uuteen järjestelmään. Siirron yhteydessä tulleita virheitä on korjattu siitä asti. Osa virheistä on paljastunut vasta seuran 2016 jäsenlaskutuksen yhteydessä. Ensivuonna tilanne on paljon parempi.

Jos et ole vielä saanut jäsenlaskua, nyt on oikea hetki olla yhteydessä sihteeriin sihteeri@nps.fi tai 050-5568 307.

Terveisin
Erkki Schmidt

Meri-VHF-kurssi Turussa 2.-3.4.

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Meri-VHF-kurssi Turussa 2.-3.4.
helmi 152016
 

Suomen MeripelastusseuraTiedoksenne, että Turun Meripelastusyhdistys järjestää rannikkolaivurin radiokurssin (=kurssin virallinen nimi) viikonloppukurssina 2.-3.4.2016

 

 

Aikataulu:

– lauantai 2.4. klo. 09:00-16:00

– sunnuntai 3.4. klo. 09:00-15:00   (Viestintäviraston järjestämä tutkinto n. klo 14:00-15:00)  Kouluttajana Ari Virrankoski

Kurssipaikka:

Kurssipaikkana on Turun merenkulun koulutuskeskus Aboa Mare (osoite: Juhana Herttuan puistokatu 21, Turku).

Kurssimaksu:

Kurssimaksu on meripelastusyhdistysten jäsenille 20 € ja muille 30 €. Kurssimaksu kerätään paikan päällä (varaa tasaraha).

Kurssimateriaalin hankinta:

Osallistujan tulee itse hankkia kurssimateriaali etukäteen. Kurssimateriaalina on ’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas’, minkä voi tilata kirjapainotuotteena 15 €:n hintaan Viestintäviraston asiakaspalvelusta puh: 0295 390 242 tai tilata sähköpostitse osoitteesta: radiotaajuudet@ficora.fi

Materiaalin voi myös Viestintäviraston internetsivuilta maksutta tulostaa (tosin 108 sivua) tai tallentaa omalle tietokoneelle (linkki alla). Jos tallennat oppaan tietokoneellesi, niin kurssin ajaksi riittää, että otat vain muistiinpanovälineet mukaasi. Kurssilla oppaita ei ole myytävänä.

’Rannikkolaivurin VHF-radioliikenneopas’ löytyy Viestintäviraston internetsivulta osoitteesta:
https://www.viestintavirasto.fi/attachments/Rannikkolaivurin_radioliikenneopas.pdf

Vinkkinä, että kannattaa opetella kansainväliset tavausaakkoset (Alfa, Bravo… jne.) ennen kurssia esim. oppaan viimeiseltä sivulta. Muu itseopiskelu ei ole välttämätöntä.

Tutkinnossa tarvittavat välineet:

– 1 kpl passivalokuva (mustavalko- tai värikuva käy)
– kuulakärkikynä sekä lyijykynä ja pyyhekumi.

Muut kustannukset:

Viestintävirasto laskuttaa pätevyyskirjamaksun 89,15 € (sis. tutkinto- ja todistusmaksun) n. kolme viikkoa tutkinnon jälkeen pätevyyskirjan postituksen yhteydessä.

Ilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen 21.3. mennessä / Ari Virrankoski

Sähköposti: ari.virrankoski@gmail.com
GSM: 044 051 1278

Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2.

 Kilpapurjehdus, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2.
tammi 292016
 

Tiedoksi NPS:lle

Turun Pursiseuran Kilpapurjehdusillassa 17.2.2016 klo 19.00 Ravintola Old Bank:ssa

Järjestetään tilaisuus:

Tutustu Viklapurjehdukseen 17.2. Avoin muidenkin seurojen jäsenille ja viklapurjehduksesta kiinnostuneille. Esityksen pitää Vikla / Snipe luokan kansallissihteeri Reino Suonsilta.

Turku Snipe Fleet

Tervetuloa
J-P Vuorinen
Viklaliiton puolesta

Venerekisteri lisätty

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Venerekisteri lisätty
tammi 272016
 

NPSTuore lista seuran veneistä löytyy  ”jäsenille” -palkin alta täältä. Salasana löytyy vuosikirjasta.

Naantali tunnetaan tulevaisuudessa myös tarinoiden kaupunkina

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Naantali tunnetaan tulevaisuudessa myös tarinoiden kaupunkina
tammi 262016
 

NLI_kuva”TARINOITA NAANTALISTA” -kirjoituskilpailu jatkuu vielä helmikuun loppuun saakka

Vallis Gratiae -kotiseutuyhdistys järjestää kaikille naantalilaisille avoimen kirjoituskilpailun, jonka aiheena on Naantali. Tyylilaji ja kerrontatapa ovat vapaat. Parhaat 10–30 kirjoitusta julkaistaan ”Tarinoita Naantalista” -kirjana 23.8.2016 Naantali-päivän juhlatilaisuudessa. Julkaistujen tarinoiden kirjoittajat saavat kukin paljon huomiota, mainetta ja kunniaa sekä kolme vastapainettua kirjaa, joissa on mukana oma kirjoitus. Kirja tulee myös myyntiin.

Erityisen mukavaa olisi, jos kirjaan saataisiin purjehdus- ja veneilyaiheisia tarinoita.

Kilpailun palkintolautakuntana toimii Vallis Gratiae -yhdistyksen johtokunta. Palkintolautakunnan puheenjohtaja on kustannusosakeyhtiö Fandonia Oy:n hallituksen puheenjohtaja, tietokirjailija Anne Pentti.
– Yksi yhdistyksemme tärkeimmistä tavoitteista on lisätä tietoa kaupungin historiasta, perinteistä ja ympäristökulttuurista. Kirjoituskilpailulla kerätään tarinoita sekä kotikaupunkimme menneisyydestä että nykyisyydestä. Ihmisten henkilökohtaiset muistot ja kokemukset ovat arvokasta kulttuuriperintöä, sanoo Vallis Gratiae -yhdistyksen puheenjohtaja Matti Levanto.
– Toivon, että erityisesti naantalilaiset lapset ja nuoret innostuisivat kirjoittamaan tarinoita, sanoo palkintolautakunnan puheenjohtaja, tietokirjailija Anne Pentti. – Sosiaalinen media innostaa kirjoittamaan lyhyitä viestejä ja tilannekuvauksia, mutta on tärkeää kannustaa nuoria kirjoittamaan myös pidempiä tekstejä. Uskon, että Naantali tunnetaan tulevaisuudessa myös tarinoiden kaupunkina, Pentti sanoo.

Kilpailuohjeet
-Etsimme 1–20 sivun mittaisia tarinoita, joiden aiheena on Naantali. Tyylilaji ja kerrontatapa ovat vapaat. Voit kirjoittaa omista tai läheistesi muistoista, sukutarinan, fiktiota, kalajutun, sadun, runoja tai vaikka kummitustarinan, kunhan tarina liittyy Naantaliin.
-Kilpailu on avoin kaikille ja kaikenikäisille naantalilaisille. Voit yhtä hyvin olla kokenut kirjoittaja tai innostunut vasta-alkaja, kunhan kilpailuun lähettämääsi tekstiä ei ole aikaisemmin julkaistu missään muodossa.
-Kirjoituskieli on suomi.
-Käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 29.2.2016. Käsikirjoitukseen merkitään kirjoittajan nimimerkki ja ikä. Haluamme julkaista kaikenikäisten naantalilaisten tekstejä.
-Kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä sähköpostiosoite.
-Käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Fandonia Oy, Rantahaantie 46, 21160 Merimasku. Kuoreen tulee laittaa merkintä ”Tarinoita Naantalista”.
-Kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta. Kirjoittajan tulee varautua pyydettäessä lähettämään tekstinsä sähköisessä muodossa.
-Tekijänoikeudellisista syistä kaikki käsikirjoitukset, jotka eivät päädy julkaistavaan kirjaan, tuhotaan kilpailun ratkettua.
-Voittajille, eli julkaistavien tekstien kirjoittajille ei makseta tekijänoikeuspalkkiota.
-Tekstit tulee kirjoittaa A4-kokoisille arkeille kirjasinkoolla 12 ja rivivälillä 1,5.
-Kilpailun järjestäjä varaa oikeuden kustannustoimittaa voittajien tekstit lopulliseen julkaisukuntoon.

Lisätietoja kirjoituskilpailusta antaa
Anne Pentti *** anne(at)fandonia.fi *** Puh. 044 774 9179

NPS myötätuulessa

 Kilpapurjehdus, Tulokset, Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa NPS myötätuulessa
tammi 142016
 

Tasmaniassa 2.4mR MM-kisat on saatu päätökseen ja tulokset ovat näyttäviä NPS kannalta:
http://www.sailingresults.net/site/event/152/overall_2.html?Tkn=1433

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha