Salla-Riikka Saarinen

 

Seuran syyskokouksessa ei ymmärrettävästi tänä poikkeuksellisena aikana ollut ruuhkaa, mutta kokous saatiin pidettyä. Hallituksessa erovuorossa oli kommodori ja pestissä jatkaa seuraavat kaksi vuotta Mikael Bergfors. Myös jäsenistä erovuorossa olleet Jari Saarinen, Jukka Ahokas ja Tommi Toponen jatkavat. Jarmo Holm siirtyi varajäsenestä hallitustehtävät keskeyttäneen Kai Lindströmin tilalle. Varajäsenet ovat Pessi Salmela, Esa Vahtera ja uutena Iiro Viljanen.

 

Hallitus esitti sääntömuutoksen kautta uudeksi jäsenluokaksi kilpailu/purjelautajäsentä. Tällä jäsentyypillä saisi liittyä kerran NPS:n jäseneksi ilman
liittymismaksua. Jäsen ei olisi äänioikeutettu seuran kokouksissa, hänellä ei myöskään olisi oikeutta käyttää
saaritukikohtia (muita kuin Lammasluotoa), ei mahdollisuutta rekisteröidä venettä seuran rekisteriin, eikä oikeutta vuokrata Lammasluodon saunaa jäsenhinnalla. Jäsenyyden perustana olisi vuosittain syyskokouksen
päättämä jäsenmaksu.
Tällä jäsentyypillä olisi oikeus edustaa seuraa purjehdus- ja lautakisoissa sekä osallistua kilpailu- ja purjelautatoimintaan.

Mm. purjelautatoiminnan lähdettyä hienosti kauden aikana käyntiin, oli hallitus tämän uuden jäsenluokan harkinnan edessä. Esitys käsitellään seuran sääntömuutoksena, joten se tarvitsee sääntöjen mukaan vielä toisen jäsenistön virallisesti koollekutsutun kokouksen, joka hyväksyy esityksen. Esitys käsitellään siis vielä toisen kerran kevätkokouksessa 2021.

 

Lauantaina 21.11. Kesti-Maariaan kokoontui kattava NPS:n aktiivijäsenten ryhmä pohtimaan seuran arvoja ja tulevaisuutta osana Opetus- ja kulttuuriministeriön Seuratuen kehittämishanketta, jossa NPS on mukana. Päivän veti Liiku ry:n seurakehittäjä Maikku Miettinen apunaan NPS:n tuore osa-aikainen kehittämispäällikkö Minna Aalto.

 

Perinteikkäällä seuralla lähes kaikki ”pyörät” on keksitty jo aikoja sitten. Nyt hyviä ja hienoja perinteitä vaalitaan ja päivitetään hankkeen myötä vanhaa kunnioittaen tähän aikaan ja lähitulevaisuuteen. Kuusituntisen strategiapäivän antina saatiin arvopäivityspohjaa sekä paljon rakennuspaloja uutta NPS –visiota varten.

 

Päivän aikana koottiin myös kehittämisryhmä, joka alkaa jatkotyöstää strategiaa, arvopohjaa ja visiota pidemmälle sekä NPS:n profiilin nostoa kehittämispäällikön johdolla NPS:n hallituksen työrukkasena.

Arvoista ja visioista myöhemmin lisää, mutta varsinkin arvoista ylimmäksi nousivat aktiivisuus, monipuolisuus, hyvä yhteishenki, elämyksien tarjoaminen, helposti lähestyttävyys ja tavoitteellisuus.

Tilaisuudessa tunnistettiin retkiveneilijöiden ja kilpapurjehtijoiden erilaisia toiveita ja tarpeita, jotka kaikki ovat yhtä tärkeitä kohteita tulevaisuuden kehittämistyössä.

 

Tervetuloa koko perheen päivään!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Tervetuloa koko perheen päivään!
elo 232020
 

Tervetuloa NPS:n jäsenten koko perheen purjehduspäivään Lammasluotoon sunnuntaina 30.8. klo 11-15! 

Jollia, purjelautoja ja köliveneitä rikataan kaikkien halukkaiden käyttöön, myös suppailua voi kokeilla!

Myös sauna ja grilli lämpiävät; tarjolla on makkaraa, kahvia ja mehua.

~    ~    ~

TERVETULOA MUKAAN KOKO PERHEEN VOIMIN!

SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa SUNCITYSURF -tapahtuma Lammasluodossa
heinä 252020
 

Lammasluodossa järjestetään purjelautailun SUNCITYSURF -tapahtuma  lauantaina
8.8.2020!  Ohjelmassa mm.  2-3 ratakilpailua, matkakisa, saunomista, grillailua, rentoa yhdessäoloa, aloittelijoille oma rata/kisa varsinaisten lähtöjen jälkeen + lopuksi vapaamuotoista lautailua kaupungin rannassa. Voit ilmoittautua kisaamaan tai tulla katsomaan ja kannustamaan kisaajia ja muuten vaan nauttimaan tunnelmasta. 

Kuvassa tarkempia tietoja ja ilmoittautumisohjeet kisoihin. TERVETULOA MUKAAN!

 

Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Purjelautakursseille ilmoittautuminen on avattu!
touko 222020
 

Purjelautailun alkeis- ja jatkokursseille ilmoittautuminen on avattu! Nyt kipin kapin varaamaan oma paikkasi huiman ennakkokiinnostuksen saaneilta kursseilta. Lammasluodon vanhat surffikopit on laitettu kuntoon ja  hienoja sini-puna-valkopurjeisia Winfdsurfer -lautoja on osa varmasti jo nähnytkin liikkeellä. Vuosikymmenten tauon jälkeen purjelautailu on palannut seuraan! Lisätietoja, kurssiaikataulut ja ilmoittautuminen täällä! 

 *          *            *

Upean ja uunituoreen Lammasluodossa kuvatun purjelautailun esittelyvideon voit katsoa täältä!

 

Jollakursseille ilmoittautuminen avattu

 Juniorit  Kommentit pois päältä artikkelissa Jollakursseille ilmoittautuminen avattu
touko 072020
 

Nyt on viimein voitu avata ilmoittautuminen kesän jollakursseille! Sekä alkeis- että jatkokursseja järjestetään kesäkuussa sekä heinäkuun lopussa ja elokuussa. Kurssien jälkeen purjehduksia voi jatkaa viikottaisessa purjehdusryhmässä koko kauden ajan.

Lämpimästi tervetuloa jollapurjehduksen pariin ja mukaville kursseille!

 

Kurssiaikataulut, lisätiedot ja ilmoittautuminen 

 

Kevätkokous pidetään etäkokouksena

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Kevätkokous pidetään etäkokouksena
huhti 292020
 

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi seuran siirretty kevätkokous pidetään torstaina 14.5. klo 18.00 etäkokouksena Microsoft Teamsilla.

 

**Ilmoittaudu kokoukseen tiistaihin 12.5. mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nps@nps.fi

 

** Kokoukseen ilmoittautuneille lähetetään sähköpostilla kutsulinkki kokoukseen keskiviikkona 13.5.

 

** Ilmaisen Microsoft Teams -sovelluksen voit halutessasi ladata etukäteen Google Play -kaupasta

 

Tervetuloa mukaan etäkokoukseen!

Hallitus

Peräliput myynnissä Lammasluodossa

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Peräliput myynnissä Lammasluodossa
huhti 262020
 

Lammasluodon toimistolla on Iida myymässä perälippuja ja muita seuran myyntiartikkeleita seuraavina aikoina: 

  • ke 6.5. klo 17.30-19
  • ke 13.5. klo 17.30-19
  • ke 20.5. klo 17.30-19
  • ke 27.5. klo 17.30-19

 

Yksi kerrallaan asioi toimistossa ja muistetaan turvaväli ja hygienia.

Purjelautojen paluu Naantaliin

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa Purjelautojen paluu Naantaliin
huhti 242020
 

Naantalin Purjehdusseuran purjelautailutoiminta aloitetaan vuosikymmenten tauon jälkeen uudelleen!

Seuraan vuokrataan alkusysäykseksi 5-6 kuvissa näkyvää maailmanlaajuisen uuden voimakkaan tulemisen Windsurfer-purjelautaa. Windsurferit ovat loistavia aloituslautoja harrastukselle ja soveltuvat kölillisinä erityisesti myös Naantalin vesille. Lautatyypistä voi lukea lisää viimeisimmästä seuran vuosikirjasta.

Windsurferit löytävät paikkansa Lammasluodon lautakoppeihin ehkä jopa vappuun mennessä. Koppien kunnostus niitä varten on jo meneillään. Kesäkauden mittaan koronarajoituksia ja -suosituksia noudattaen järjestetään lautailun sekä alkeis- että jatkokursseja, jotka ovat maksullisia, mutta mahdollisimman kohtuuhintaisia. Maksuilla katetaan lautojen vuokrakustannuksia.

Vuokralaudat tullaan myymään erikseen ilmoitetulla menettelyllä ja erikoishinnalla vuokrakauden touko-syyskuu jälkeen. Tavoitteena on saada kaikki vuokralaudat jäämään NPS:aan. Muutenkin tavoitteena on saada Naantaliin paljon lisää Windsurfereita ja muitakin kölillisiä lautoja. Lammasluodon kopeissa on tilaa 48 laudalle!
 
Kurssien hinnat, päivämäärät ja ilmoittautumismenettely tiedotetaan toukokuun aikana. Kurssilaisilla on mahdollisuus saada kesän mittaan lautoja muutoinkin käyttöön. Tavoitteena on löytää seuraan kymmeniä uusia eri ikäisiä lautaharrastajia ja tehdä lajista taas näkyvä osa Naantalin kesää.
 

** Jotta saisimme hieman käsitystä kiinnostuksesta alkeis- ja jatkokursseja kohtaan, ilmaise alustava kiinnostuksesi meilillä:  olli.ranta88@gmail.com 

(Meili ei siis ole vielä varsinainen ilmoittautuminen kursseille, se aukeaa vähän myöhemmin, seuraa ilmoittelua.) 

 

   

 

NPS palkittiin Vuoden junioriseurana 2019

 Yleiset  Kommentit pois päältä artikkelissa NPS palkittiin Vuoden junioriseurana 2019
joulu 062019
 

Naantalin Purjehdusseura sai viime viikonloppuna merkittävän valtakunnallisen tunnustuksen tekemästään juniorityöstä purjehduksen parissa. Suomen Purjehdus ja Veneily ry myönsi seuralle Vuoden junioriseura 2019 -palkinnon veneilykauden päätösgaalassa lauantaina 30. marraskuuta.

–  Naantalin Purjehdusseura on laadukkaan ja aktiivisen junioritoiminnan seurauksena onnistunut innostamaan uusia junioripurjehtijoita kilpailuihin, ja on tämän ansiosta Vuoden junioriseura, kertoo SPV:n lasten ja nuorten veneilykoordinaattori Laura Santala ja onnittelee seuraa hyvästä työstä junioripurjehduksen parissa.

–  Olemme erittäin iloisia ja otettuja tästä tunnustuksesta. Se on merkittävä tunnustus sille perustyölle, jota seuramme lukuisat, nuoret ja vanhat, vapaaehtoiset sekä aktiivit ovat tehneet lasten ja nuorten hyväksi. Matka junioritoiminnan uuteen nousuun saattamiselle on ollut pitkä sekä perusteellinen, mutta se on kannattanut, kertoo NPS:n junioritoiminnan päällikkö Salla-Riikka Saarinen.

–  Toiminnan ylläpitäminen korkealla tasolla, myös valtakunnallisesti, vaatii panostuksia vapaaehtoisilta jatkossakin, mutta toivoisimme myös suurempaa panostusta kunnalta. Tavoitteemme ovat korkealla ja haluamme nostaa varsinaissuomalaisen purjehduksen paremmalle tasolle pysyvästi erityisesti junioritoiminnan kautta, lisää seuran kommodori Mikael Bergfors.

Palkintoa olivat vastaanottamassa Mikael Bergfors sekä hyvin ansioituneet junnuohjaajat Lotta Saukkola ja Elsa Lumme.

Kuva: Vesa Koivunen

© 2011 Naantalin Purjehdusseura ry webmaster (ÄT) nps.fi Suffusion theme by Sayontan Sinha